sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Marketta-matto

Marketta-matto on vihdoin valmis! Virkkaus alkoi jo heinäkuun alkupuolella reissussa ollessa, mutta innostus on kadonnut useasti tässä välissä. Virkkaus itsessään olisi sujunut hyvinkin mukavasti, mutta voi että osaan vihata kuteen kerimistä. Jotenkin onnistun aina saamaan kuteen miljoonaan solmuun kun yritän saada sitä vyyhdiltä kerälle. Olen yrittänyt vaikka mitä tapoja ja tiedän, että sen pitäisi olla helppoa ja nopeaa mutta jotenkin vain saan sen aina moneen solmuun ja kerimiseen menee tunteja. Niin myös tällä kerralla. Hommaa ei yhtään helpottanut kaksi joukossa pyörivää kissanpentua.

Ohjeen mukaan tähän mattoon menee vajaa 2 kg ontelokudetta, mutta minulta meni likemmäs kolme. Tiedä sitten mikä meni vikaan, mutta lopputulos nyt sentään näyttää edes jotenkin samalta kuin ohjeessa. Piti käydä kertaalleen hakemassa lisää kudetta (tai äiti haki, hänelle mattokin menee) ja siitäkin lisäkilosta meni yli puolet. Eipä taida jäljellä olevasta kuteesta tulla enää edes pikku Markettaa, vaikka niin alunperin ajattelin. Täytynee sitäkin silti vielä kokeilla..

Jos kerimistä ei oteta huomioon, niin muuten matto eteni hyvin ja olisi ollut nopeastikin valmis. Paitsi viimeinen kierros. Miten se olikin niin tuskainen ja järjettömän hidas. Seuraava Marketta jäänee ilman viimeistä kierrosta tai sitten täytyy itse kehitellä siihen jokin mukavampi ja sujuvampi tekniikka. No tämä ensimmäinen Marketta nyt kuitenkin valmistui ja toivottavasti suoreneekin joskus. Kuvat on siis otettu heti päättelyn jälkeen ilman oiennusta, sen homman kun jätin äidille.

Linkki ohjeeseen http://www.lankava.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/MediaGallery/OHJEET/Marketta_pitsimatot_05122011.pdf






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti