sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Lomareissu Helsingissä

Kävimme kesän aikana toisenkin kerran Helsingissä, tällä kertaa koko perheen voimin. Reissun päätarkoitus oli hankkia tytöille luistimet, niitä kun ei saa joka paikasta. Viiden päivän aikana ehdimme kiertää lukuisia kauppoja, nähdä muutaman patsaan ja käydä asuntomessuilla. Olin ajatellut myös poiketa Desingmuseossa ja ehkä Suomenlinnassa, mutta ne jäivät väliin. Onpahan edelleen jotain mitä odottaa.

Kävelimme tällä reissulla todella paljon pitkin Helsinkiä. Heti ekana iltana kävimme etsimässä Äidin rakkaus -nimistä patsasta, jonka pienoismallin Jemina oli nähnyt Harjavallassa. Hän halusi ihan ehdottomasti päästä katsomaan tätä myös oikeassa koossa. Patsas löytyikin Kaisaniemen puiston lähettyviltä. Patsaan luona pidettiin evästauko samalla kun Jemina kertoi patsaasta kaikenlaisia tietoja.

Luistelukauppaan suunnistaessamme poikkesimme Sibelius-monumentin kautta. Ennen kuin pääsimme monumentin luo, löysimme sattumalta matkalta aivan mahtavan kahvilan. Regatta-kahvilassa vierähti jokunen tovi kun piti tutkailla kaikkea mitä siellä oli.

Melkein kolme tuntia vierähti myös luistimia ostaessa, mutta silti jaksoimme vielä kävellä takaisin Kamppiin Töölön läpi. Siinäkin tuli matkalla bongattua yksi jos toinenkin patsas. Kuva tuli otettua vain Kyösti Kalliosta.

Yhtenä päivänä ostimme päiväliput julkiseen liikenteeseen ja matkustimme uutta kehärataa pitkin asuntomessuille. Olisi varmaan tullut edullisemmaksi mennä autolla, mutta näin säästyi hermot ja tulipahan testattua uutuutta hehkuvat junatkin mennen tullen. Olisi ollut mahtavaa pysähtyä myös lentokentällä, mutta päätimme ehtiä vielä illaksi Itäkeskukseen niin aika ei kertakaikkiaan riittänyt joka paikkaan.

Asuntomessut olivat sen verta suuri pettymys, että niistä ei irronnut juuri kuvia eikä jutun juurta. Messut olivat pienemmät kuin aiemmin ja siellä oli todella paljon (tai ainakin tuntui siltä) samanlaisia taloja. Meillä oli nyt ensimmäistä kertaa lapset mukana asuntomessuilla ja se ehkä myös vähän nopeutti kierrosta.

Äidin rakkaus löytyi

Tämä on varmaan Kaisaniemen puistosta iltakävelyn ja patsasbongailun aikana otettu kuva


Regatta-kahvilan terassilta avautui hauskat maisemat

Kerrostalo!

Itse kahvila, voin suositella

Monumentti näytti tutulta, mutta turistimäärä pääsi yllättämään. Jemina poseeraa iskän kanssa.

Kyösti Kalliokin nähtiin
Hienon hyllyn bongasin messuilta
Jemina vähän kuvaili aikansa kuluksi

Shoppailun jälkeen kohti majapaikkaa

Ihana Bulevardi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti