lauantai 10. syyskuuta 2016

Uutta kokeilemassa

Taas oli hyötyä politiikan harrastamisesta. Tällä kertaa "hieman" itsekkäässä mielessä, mutta kai sitä omankin edun takia harrastukset ovat olemassa. Olen jo pitkään halunnut päästä kokeilemaan sup-lautailua eli stand up paddlingiä ja nyt siihen tarjoutui oiva tilaisuus. Satakunnan Keskustanuorten toiminnanjohtaja ehdotti, että mitä jos pidettäisiin kesän loppumisen kunniaksi pieni vapaamuotoinen illanvietto melomisen muodossa. Idea sai kannatusta ja melontapaikaksi valikoitui Kokemäenjoki ja palveluntarjoajaksi Majamelavat ry.

Rauman päässä ollut tietyö meinasi kyllä jo estää koko kokeilun osaltani, mutta pääsimme silti Jeminan kanssa perille. Tosin kolme varttia myöhässä. Istuskelimme autossa tietyömaan kohdalla tasan 52 minuuttia, kunnes päääsimme jatkamaan matkaa kohti Poria. Perillä toiset olivat odottaneet meitä ja pääsimme kaikki yhdessä joelle. Puolet lähtivät matkaan sup-laudoilla ja loput kajakeilla. Kajakkia olen joskus melonut useastikin, niin odotin suurella innolla sup-kokeilua.

Voisi sanoa että himpun verran jännitti, kun nousin laudalle seisomaan. Yllätyksekseni en kuitenkaan kaatunut samantien vaan sain jopa itseni liikkeelle. Jeminalla oli myös suplauta, mutta hän oli siinä kuin vanha tekijä konsanaan. Itse olen niin hirveä puupökkelö ja vielä huonolla tasapainolla varustettu, että on suuri ihme, etten tippunut kertaakaan laudalta. Lauta oli kyllä niin tukeva, että ei siinä sitten enää liikkeelle päästyä pelottanut seisoskella. Tosin jalanpohjat olivat kovilla kun jännitin huomaamattani joitain vähemmän käytössä olevia lihaksia koko reissun ajan.

Reitti oli vaihteleva maisemien puolesta. Matkaan mahtui niin suistomaisemaa kuin kerrostalojakin. Onneksi ei juuri tuullut ja aaltojakin oli vain hetkittäin kun joku meni veneellä ohi. Oli kyllä kivaa puuhaa tuo suppailu ja haluan taatusti uudestaankin päästä melomaan. Ensi kesänä sitten kun vedet ovat lämpimät ja aurinko paistaa, niin voi taas lähteä haastamaan tasapainoa.

Kuvista kiitos toiminnanjohtaja S. Lautamatille!


Pääsin irti laiturista enkä edes kaatunut, saavutus sekin.

Jeminalta homma sujui kuin itsestään, minä taas seisoin tukevassa haara-asennossa koko matkan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti