maanantai 10. lokakuuta 2016

Tuttikuppikakkuja vauvakutsuille

Johan ehti vierähtää tovi jos toinenkin viime leivontakerrasta. En ole kesän jälkeen leiponut sitten niin yhtään mitään. Ei ole ollut mitään varsinaista syytä enkä oikein saa aikaiseksi leipoa muuten vain. Syytä ehkä olisi, koska ei tuo sorminäppäryys ja sokerimassankäsittelytaito ole mihinkään parantunut näin leivontaa välttäessä. Kai sitä joskus voisi väkertää ihan vain harjoituksen vuoksi kotiinkin jotain, mutta aina on mukamaskin jotain parempaa tekemistä.

Nyt viikonloppuna pääsin kuitenkin leipomaan kun oli erityisen hyvä syy. Ystäväni vauvakutsut järjestettiin sunnuntaina ja lupauduin heti ensikädessä leipomaan kuppikakkuja (koska kakku ehdittiin jo varata ja hyvä niin). Kuppikakkujen koristelun ideointi lähti hyvissä ajoin liikkeelle, mutta taas kerran toteutus jäi viime tinkaan ja suunnitelmakin vaihtui vielä lennosta ihan loppumetreillä. Jos olisin päätynyt tähän koristeluun jo viikkoa aiemmin (ja myös saanut aikaiseksi hankkia ainekset ajoissa) niin olisin taatusti saanut paremman lopputuloksen. Nyt väsäsin lauantai-iltana tutteja sokerimassasta ja loput liimaukset tein sunnuntaiaamuna. Huomattavasti parempi olisi tullut, jos koristeet olisivat saaneet kuivua rauhassa. Vaikka olen kuppikakkuja tehnyt sen satamiljoonaa kertaa, aina mitoitan kuorrutteen väärin. Luotan joka kerta tunnollisesti ohjeessa annettuun määrään enkä ikinä muista, että jostain kumman syystä minulla sitä tuntuu kuluvan aina vähintään tuplat. Nytkin kävi niin, että tein kaksi kertaa muffinitaikinan ja olin ostanut kuorrutteeseenkin kahden edestä aineita. Kuorrutetta vain olisikin mennyt neljän edestä. Nyt sitten hätäratkaisuna vihreä päällyste onkin kerma-tomusokeri-seosta. Enkä kyllä tiedä mistä tuollainenkin idea tuli, se oli meinaan ihan susi enkä taatusti ikinä enää yritä sellaista päällystettä tehdä. Maku taisi olla ihan ok, mutta ulkonäkö ei todellakaan. Nyt puolet kakuista oli lättänöitä ja puolet näytti siltä miltä pitikin. Noh, kerrankos sitä hieman epäonnistuu..

Kuppikakkujen taikina on ihan perus voi-sokeri-muna-jauho-maito-seos ja kuorrutteena oli tarkoitus olla kaikissa voi-tomusokeri-sekoitus. Tuttien ohje on Pinterestin kätköistä ja ekaa kertaa yritin nyt tehdä näitä. Onneksi tosiaan en ehtinyt kakun leivontaa varaamaan, näissä oli ihan tarpeeksi väkertämistä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti