torstai 13. lokakuuta 2016

Pohjanmaan museo

Kävin pari viikkoa sitten tyttöjen kanssa Vaasassa ja tällä kertaa reissuun mahtui myös museokäynti. Jonna oli loukannut aiemmin samalla viikolla jalkansa ja keppien kanssa ei viitsinyt turhaan kierrellä koko päivää kaupungilla eikä uiminenkaan oikein kuulostanut hyvältä. Niin päädyimme sitten Pohjanmaan museoon eikä se ollut ollenkaan huono valinta.

Pohjanmaan museo sijaitsee siis Vaasassa ja siellä on useampi näyttely samanaikaisesti esillä. Me aloitimme museoon tutustumisen vaihtuvasta näyttelystä, joka oli tällä kertaa nimeltään Valon vuosikymmenet. Varsinaisesti minua ei niinkään kiinnosta taide vaan enemmänkin historia ja tiede, mutta tämä taidenäyttely oli kyllä upeaa katseltavaa. Tytötkin jaksoivat kiertää huolella koko näyttelyalueen läpi ja rauhassa katsella näitä teoksia.

Seuraavaksi kiersimme Terranova - Merenkurkun luontokeskus -osion. Vaikka olemme parin vuoden aikana käyneet useamman kerran luontoon liittyvissä museoissa, täälläkin riitti ihmeteltävää. Esimerkiksi kattava kokoelma täytettyjä eläimiä oli samaan aikaan sekä karmiva että mielenkiintoinen. Suomen luonnossa asuvien pistiäisten kokoelma yllätti, vaikka tiesinkin, että niitä on olemassa monenlaisia. En olisi millään kyllä arvannut, että niin monta ja erilaista lentävää ja pistävää ötökkää löytyy täältäkin pohjolasta.

Kaikista mielenkiintoisin alue oli Vaasa 400 -näyttely. Siellä sai tutustua juuri niihin asioihin, joiden takia pohjanmaalaiseen museoon olimme menneetkin. Pohjanmaan ja erityisesti Vaasan historia alkoi valjeta kun tätä näyttelyä kiersi läpi. Jeminaa ei niinkään kiinnostanut vanhat esineet, vaatteet ja tavat mutta Jonnaa näyttely kiinnosti. Kiersimme rauhassa ja koitimme ehtiä huomaamaan pienetkin yksityiskohdat. Aika vaan alkoi käydä vähiin ja sen takia viimeinen näyttely jäi kokonaan katsomatta. Täytyy siis palata uudelleen tähänkin museoon.











  Kuvat on siis otettu Pohjanmaan museossa. Ensimmäiset viisi kuvaa ovat Terranovasta ja loput Vaasa 400 -näyttelystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti