tiistai 11. lokakuuta 2016

Lentoharjoituksia

Vantaan Ilmailumuseossa käydessämme (klik klik) Jemina ihastui koottaviin lennokkeihin. Niitä olisi museokaupassa ollut myynnissä, mutta sisälläni oleva Roope-setä ynnäili yhteen jo aiheutuneita kuluja (mm. museokortin hankinta) ja niin lennokit jäivät hankkimatta. Hyllyyn jäänyt lennokkipaketti jäi kuitenkin harmittamaan niin minua kuin Jeminaakin ja päätin, että jostain sellaisen vielä ostan.

Ei mennyt edes montaa päivää, kun ystäväni ilmoitti tilaavansa nettikaupasta askartelutarvikkeita ja kysyi, jos haluaisin myös tilata jotain. Ensin en edes vilkaissut nettisivuille, mutta tilauspäivän lähestyessä katsoin kuitenkin josko jotain tarvitsisin. Ja siellähän niitä oli! Samoja retrolennokkipaketteja kuin museokaupassa.

Olen itse joskus ala-asteen teknisen tunneilla koonnut useamman lennokin ja liidokin ja tämäkin yksilö herätti muistoja. En kuitenkaan ehtinyt tämän lennokin kokoamiseen mukaan vaan tästä tuli sellainen isä-tytär -projekti yhdeksi sunnuntai-iltapäiväksi. Koelento olisi tietysti pitänyt päästä suorittamaan heti sunnuntai-iltana, mutta onneksi neiti malttoi mielensä ja annettiin lennokin kuivua rauhassa.

Seuraavana päivänä sitten otimme suunnan kohti koulun kenttää ja yritimme saada lennokin lentämään. Voisi sanoa, että "hieman" olivat lennätystaidot ehtineet ruostua tässä parinkymmenen vuoden aikana, mutta kyllä vain lennokki ilmaankin saatiin. Nyt pitäisi vielä mennä uudelleen koko perheen voimin, jotta iskä ja Jonnakin saavat todistaa mahtavia ilmalentoja. Ja ehkä pitäisi etsiä lisää koottavia lennokkeja..

Ihan näin brutaalisti ei lennokkia ilmaan lähetetty, mutta hyvä poseeraus saatiin aikaan :D

Siinä se nyt on, EKA-lennokki



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti