torstai 25. elokuuta 2016

Parempia unia

Vihdoinkin uusi sänky! On tässä jo jokunen vuosi nukuttukin huonosti. Vanha sänky olikin jo melkein 11 vuotias ja muistaakseni patja oli suunnilleen saman ikäinen. Olin jo pidempään tiedostanut, että en nuku hyvin ja selkä on välillä aivan jumissa aamulla. Pienen tarkkailun jälkeen huomasin, että selkä vetää jumiin jos yöunen pituus on enemmän kuin kuusi tuntia. Arkena harvoin pääsee näin käymään eikä nyt juuri koskaan viikonloppuisinkaan, mutta lomalla ehti hiukan nukkuakin. Vaihtoehtona oli siis nukkua jatkuvasti alle kuusi tuntia yössä tai väkisin vääntää itsensä selkäkipuisena ylös sängystä aamulla. Päädyttiin vaihtoehto C:hen ja hankittiin uusi sänky.

Sängyn hankinta ei käynytkään niin yksinkertaisesti kuin etukäteen olin ajatellut. Mielessäni oli häilynyt kuva tavallisesta sängystä, jossa on alla kiinteät laatikot. Vähän niin kuin tällainen Ikean versio sängystä. Tämä nimenomainen Ikea-sänky olisi ollut muuten juuri sitä mitä sängyltä halusinkin, mutta valmistusmateriaali näyttää olevan lastulevyä. Jokin tässä materiaalissa tökkii vastaan ja pahasti. Vanha sänkykään ei ollut lastulevyä, niin ei sitä nyt uudeltakaan odottaisi.

Eipä muuta kuin etsimään vaihtoehtoja paikallisista huonekaluliikkeistä. Muutaman päivän googletus ja lopputuloksena toteamus, että ei ainakaan netin mukaan ole olemassakaan mitään sinnepäin olevaa sänkyä mitä haluaisin. Kaikkialla näytti olevan tarjolla vain jenkkisänkyjä ja ajatus jotenkin tökkii itselläni vastaan. Mieleen tulee heti ne 80- ja 90-lukujen jenkkisängyt, joista tipahti lattialle kun uskalsi istua liian lähelle reunaa.

Ei jäänyt vaihtoehtoja: rohkeasti kohti huonekaluliikkeitä vain. Ensimmäiseksi menimme Askoon, jota pidin parhaimpana vaihtoehtona. Myyjä oli todella haluton myymään yhtään mitään meille. Hän esitteli (tai ei edes esitellyt, vaan näytti vain että tuossa se on) vain sen yhden sängyn josta kysyimme ensimmäisenä. Lisätietoja kysyessä myyjä oli jokseenkin nuiva. Mistä tällainen jenkkisängyistä mitääntietämätön voisi tietää, että sitä sängynpäätä ei saa millään ilveellä kiinni? No ilmeisesti sekin olisi pitänyt tietää. Ei tullut kauppoja.

Seuraava liike oli Masku ja siellä myyjä oli sentään innokas esittelemään sänkyjä. Tosin hän halusi esitellä vain patjojen ominaisuuksia ja naureskeli, kun vastasin minulle tärkeimmän ominaisuuden olevan ulkonäkö. Jos patja olisi kaikista tärkein ominaisuus (toki senkin on oltava hyvä!) niin olisihan ollut järkevintä hankkia vanhaan sänkyyn uusi ja hyvä patja. Se olisi tullut huomattavasti halvemmaksikin. Voi toki olla, että ajattelin tämän sänkyhankinnan jotenkin kummallisesti. Mielestäni sänky nyt kuitenkin on melko hallitseva huonekalu makuuhuoneessa ja näin ollen sen on myös ulkonäöllisesti sovittava sinne.

Itse olisin varmaan marssinut ulos liikkeestä, mutta onneksi mies oli mukana ja kävi myyjän kanssa neuvotteluja. Sain rauhassa antaa verenpaineen laskea ja totutella ajatukseen jenkkisängystä. Ja olen kyllä todella tyytyväinen, että mies hoiti kaupankäynnin. Meille tuli ihan loistava sänky. Päädyimme kotimaiseen Permafit-moottorisänkyyn vaikka se on juuri sellainen, mitä viimeiseksi olisin ajatellut meille. Olen aina pitänyt moottorisänkyjä itselleni turhana enkä sitä ominaisuutta nytkään päivittäin käytä, mutta onhan siinä toki puolensa. Kotimaisuus oli tärkeä ratkaisija päätöksenteossa samoin kuin tietysti hyvä patja ja se ulkonäkö.

Muutama viikko on nyt nukuttu uudessa sängyssä (miinus tietysti kaikki reissuyöt) ja kyllä vain tuntuu paremmalta kuin vanha. Korkeammasta sängystä on helpompi nousta aamuisin eikä muutenkaan ole ollut selkä ollenkaan niin jumissa kuin vanhan sängyn kanssa. Nyt on lähinnä ongelmana nuo meidän yöpöydät. Ne ovat auttamattomasti liian matalat, mutta en ole vielä löytänyt kauniita korkeampia tilalle. Yövalot tarvitsee myös uusia. Aiemmin keskellä sänkyä seinässä kiinni ollut Aarnion lamppu ei sovi enää ja muutenkin tykkäisin, että molemmilla puolilla olisi omat. Swan -lamput kummallekin puolelle ovat olleet haaveena ikuisuuden, mutta ei vaan ole vielä pystynyt investoimaan niihin. Lisäksi vähän arvailen, toimivatko ne varmasti hyvin lukulamppuina. Keskeneräistä on siis vielä, mutta ainakin unenlaatu on jo parantunut!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti