sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Ehdokkaana kuntavaaleissa

Olen mukana kuntavaaleissa Suomen Keskustan ehdokkaana Raumalla. Ajattelin julkaista tänne blogiin muutaman itselleni tärkeimmän asian ihan omina kirjoituksinaan. Tässä postauksessa kerron kuitenkin ensin itsestäni.

Olen kohta 35-vuotias paljasjalkainen raumalainen. Perheeseeni kuuluu miehen lisäksi lapset 17v, 15v ja vajaa 2v sekä kaksi kissaa. Olemme kohta kaksi vuotta asuneet Nummella ja viihdymme täällä todella hyvin. Ihanaa kun kaikki on lähellä ja kävellen/pyörällä pääsee nopeasti paikasta toiseen. 



Aloitin viime kesän lopussa yrittäjänä Ruokapuoti Lumossa. Sitä ennen olin melkein 10 vuotta kirjanpitäjänä. Yrittäjyys on ollut haaveeni pitkään ja nyt oli sopiva hetki kokeilla siipiään siinä lajissa. Helppoa se ei ole ja tämä vuosi onkin mennyt opetellessa kannattavia toimintatapoja. 

Harrastuksia minulla olisi tusinoittain jos vuorokaudessa olisi enemmän tunteja. Tällä hetkellä työn lisäksi aikaa vie eniten koti ja lapset, mutta hyvin ehdin silti tehdä omiakin juttujani. Käsitöistä pidän todella paljon ja neulottua tulee jatkuvasti. Täällä blogissa olen välillä joitain neuleita esitellytkin, suurin osa jää silti kokonaan kuvaamatta. Varsinkin sukkia tulee tehtyä sen verran paljon ja rutiinilla etten ole saanut aikaiseksi kuvailla niitä juurikaan. 

Lenkkeily, jooga, pyöräily, luontoretkeily ja uutena sup-lautailu ovat lempijuttujani liikunnan saralla. Jonkin verran tuli käytyä ryhmäliikuntatunneilla ennen koronaa mutta se on jäänyt taas syksyn jälkeen kokonaan. Green card löytyy myös mutta katsotaan sitten joskus 30 vuoden päästä jos vaikka ehtisi kentälle pelaamaan. 



Kirjoittaminen on aina ollut itselleni tapa rentoutua ja saada ajatukset selkiytymään. Välillä kirjoitan omaksi iloksi mutta useimmiten tekstit päätyvät myös blogiin. Politiikkaa harrastin jokunen vuosi sitten ahkerammin mutta elämä vei hetkeksi pyörteisiinsä niin, ettei aikaa riittänyt mihinkään. Nyt on taas intoa ja tarmoa aiemman tapaan.

Minulle tärkeitä arvoja ovat tasa-arvo, kunnioitus ja ekologisuus. Tulevaisuudessa valtteja ovat kaikenlainen tasa-arvo, toisten ihmisten ja luonnon sekä eläinten huomioiminen ja kestävämpi kehitys kaikessa. Uskon parempaan huomiseen siinä, että tasa-arvoisuus olisi joskus arkipäivää kaikkialla ja yltiöpäinen liikakuluttaminen ja luonnonvarojen tuhlaaminen tulisi tiensä päähän. 



Tehdään yhdessä Raumasta kestävämmän kehityksen kaupunki!


Kuvat: Maiju Mäkinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti