keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Kirje ystävälle

Hei ystäväni,

Mitä sinulle kuuluu? Mitä sinulle siis ihan oikeasti kuuluu, en tarkoita nyt säätä tai muutakaan small talkiin kuuluvaa jutustelua vaan haluan tietää, miten oikeasti voit. Oletko saanut nukuttua? Nukutko yöllä kunnolla vai heräiletkö vähän väliä? Onko nukahtaminen helppoa? Entä onko aamulla levännyt olo ja heräätkö helposti? Uni on kaiken alku ja voimavara, siihen on kiinnitettävä huomiota. Jos et nukahda helposti ja heräilet öisin, et saa myöskään levättyä kunnolla. Sängystä ylös nuoseminen voi olla aamuisin suorastaan mahdotonta. Välttämättä ei edes väsytä, mutta silti ei haluaisi nousta ylös. Onko se sinulle tuttua?



Miten töissä menee? Vieläkö teet ylipitkiä päiviä hiki hatussa vai oletko jo oppinut jakamaan tehtäviäsi muillekin tai pyytämään apua? Saatko tehtyä työt ajallaan vai jäävätkö ne mieluummin roikkumaan? Tehtävien lykkääminen viime tippaan on toisinaan tehokas tapa saada työt tehtyä, mutta jos tämä alkaa olemaan enemmän sääntö kuin poikkeus, niin tapaa on muutettava. Tuntuuko työ vielä mielekkäältä? Oletko katsellut uusia työpaikkoja tai miettinyt vaihtoehtoja? Sanotaanhan, että työpaikkaa pitäisi vaihtaa silloin tällöin, mutta aina vika ei olekaan itse työssä tai työpaikassa. Toisinaan syy saattaa löytyä jostain aivan muualta, mutta se vain heijastuu vahvasti työhön.

Vieläkö ahkera harrastaminen vie kaiken vapaa-aikasi? Harrastukset ovat kivoja ja piristävät mieltä, mutta silloin kun kaikki vapaa-aika alkaa menemään harrastusten parissa, eivätkä ne enää piristäkään entiseen tapaan, on aika harkita jostain luopumista. Ei kaikkea tarvitse lopullisesti lopettaa, mutta välillä pieni hengähdystauko on paikallaan. Maailma ei lopu eikä edes pysähdy siihen, jos pidät vuoden pari taukoa harrastuksista. Silloin tällöin pitää osata myös olla tekemättä mitään hyödyllistä ulkopuolisten nähden ja keskittyä vain itseensä.



Niin kaikkihan lähtee juuri sinusta itsestäsi. Jos sinä et voi hyvin, kukaan ympärilläsikään ei voi hyvin. Nyt on aika keskittyä vain sinuun. Pysähdy ja mieti, mitä todella haluat elämältä. Pidä taukoa harrastuksista, unohda "pitäisi tehdä sitä ja pitäisi tehdä tätä" -asiat ja käytä voimasi ainoastaan työhön ja itseesi. Istu illalla sohvalle kirja kädessä ja ota rauhallisesti. Nyt on oikea hetki ottaa uusi suunta elämälle ja palauttaa oman elämäsi päähenkilö taas rooliinsa. Nauti hetkestä ystäväni, olet sen ansainnut.

Olet ajatuksissani usein, vaikken sitä aina muista sinulle kertoa. Olen myös paikalla, jos tarvitset kuuntelijaa tai vain seuraa viinilasin äärelle.



































Rakkaudella,
    Riikka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti