maanantai 26. lokakuuta 2015

Koko viikonloppu KeNuilua

Olin kesäloman jälkeen ekan kerran reissussa nyt viikonloppuna, kun Keskustanuorten liittokokousta vietettiin Salossa. Matkaan lähdettiin heti työpäivän päätyttyä perjantaina. Perjantaina kun oli ohjelmassa liittohallitusehdokkaiden paneeli ja sehän oli nähtävä. Liittohallitusehdokkaat olivat suurimmaksi osaksi minulle vieraita, joten paneeli hieman helpotti päätöksentekoa. Paneelin loputtua iski niin suunnaton väsymys, että oli pakko lähteä hotellille nukkumaan ja jättää yöjuoksut siltä illalta väliin.

Majoituimme Sokos Hotel Rikalassa. Hotelli oli jokseenkin vanha, mutta siisteys ja mahtava asiakaspalvelu korvasivat pienen nuhjuisuuden. Aamupala oli myös hieman niukka, mutta kyllä sillä nälän pois sai useammaksi tunniksi. Hotelli myös sijaitsi todella hyvällä paikalla keskellä kaupunkia ja silti parkkipaikkoja (ilmaisia!) oli riittävästi.

Lauantaina alkoi varsinainen kokous. Puolen päivän jälkeen kokous keskeytettiin ja lähdettiin lippumarssille kokouspaikalta kohti Salon toria. Reilun kilometrin matkalla ehti Nälkämaan laulu raikua useamman kerran. Onneksi sää suosi; aurinko paistoi ja lämmintä oli noin 10 astetta. Tunnelma olisi voinut olla vesisateessa hieman toisenlainen.

Kokous jatkui lounaan jälkeen ja iltapäivän päätteeksi siirryimme vielä valiokuntiin valmistelemaan seuraavan päivän osuuksia. Valiokunnista vapauduimme seitsemän jälkeen ja sitten mentiinkin vauhdilla hotellille vaihtamaan vaatteita ja laittautumaan iltajuhlaa varten. Illallinen alkoi klo 20, jonka jälkeen oli vuorossa varapuheenjohtajaehdokkaiden paneeli sekä puheenjohtajaehdokkaiden paneeli. Virallisempien ohjelmien jälkeen oli luvassa vielä perinteistä discoa sekä tietysti jatkot hotellin baarissa.

Paneelien seuraaminen oli todella mielenkiintoista. VPJ vaaleissa sai äänestää kahta ehdokasta kolmesta. Tiesin, miten käyttäisin toisen ääneni, mutta toiseen ääneen tämä paneeli vaikutti. Paneeleissa pääsee helposti kärryille, mitä asioita ehdokkaat ajavat. Vaikka kaikkea ei tietenkään saa sanottua nopeissa vastauksissa, niin melko hyvän yleiskäsityksen silti saa ehdokkaista. PJ-paneelin seuraaminen oli myös mielenkiintoista, vaikka tiesinkin jo ketä äänestän.

Sunnuntaina kokous jatkui ja ohjelmassa oli kauan odotetut vaalit ja uusien henkilöiden valinta liiton johtoon. Itse jouduin pettymään, koska valitsemani ehdokas ei päässyt puheenjohtajaksi. Myönnän silti, että äärettömän hyvän puheenjohtajan liitto sai. Itse vain olen sitä mieltä, että liitto olisi tarvinnut nyt räväkkää ja näkyvää, idearikasta henkilöä johtohahmoksi. Luotan silti myös valittuun puheenjohtajaan Hilkka Kemppiin. Hänellä riittää osaaminen ja motivaatio tähän vaativaan tehtävään.

Kaikenkaikkiaan viikonloppu oli huikea. Kerta kerran jälkeen on mahtava tavata suuri määrä ihmisiä, jotka ajattelevat samanlaisesti ja joilla on samanlainen käsitys julkisten asioiden hoidosta. Hienoa on myös tutustua aina uusiin ihmisiin, tavata vanhoja tuttuja ja ihmetellä miten monenlaisia ihmisiä Suomessa asuukaan. Alueelliset erot tulevat hyvin ilmi tällaisissa tilaisuuksissa, joissa koko Suomi on edustettuna.

Pettymyksistä on selvittävä ja nostettava katse tulevaisuuteen. Avoimin mielin seuraan uuden puheenjohtajiston alkutaivalta ja innolla odotan jo seuraavaa liiton järjestämää tilaisuutta. Nyt täytyy kyllä hetkeksi keskittyä oman piirin toimintaan ihan sata lasissa. Meillä on syyskokous järjestettävänä kahden viikon kuluttua ja tällä kertaa se tehdään aiempaa näyttävämmin.

Lauantain juhlatyyli, teemana olivat eri vuosikymmenet




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti