maanantai 13. huhtikuuta 2015

Luonnontieteellinen museo

Kävimme 2. pääsiäispäivänä Helsingissä Luonnontieteellisessä museossa. Olen jo kauan halunnut päästä käymään siellä, koska paikka on vaikuttanut todella mielenkiintoiselta. Ja sitähän se oli!

Rakennus itsessään oli jo aivan mahtava. Itselläni riitti katseltavaa pelkässä rakennuksen arkkitehtuurissa ja kaikissa yksityiskohdissa jo niin paljon, että itse näyttely meinasi välillä unohtua. Olihan tuo näyttelykin aivan uskomaton kokemus. Sen eteen on todella nähty vaivaa ja kaikesta oli saatu mielenkiintoista ja lapsiakin kiinnostavaa aikaiseksi.

Näyttelypisteissä oli esillä monenlaisia tapahtumia ja lapsilla kesti hyvän tovin aina yhden tapahtuman tutkiminen, kun oli niin monta pientä yksityiskohtaa huomattavana. Itsekin pidin juuri tästä, että vaikka kuinka jo luuli katsoneensa tarkasti, niin silti huomasi aina jotain uutta.

Eläimistä ja Suomen luonnosta oppi näytellyssä paljon uutta. Tietoa olisi ollut tarjolla valtavasti enemmänkin, mutta lähinnä keskityimme vain katselemaan esillä olevia infotauluja.

Suosittelen tätä museota kyllä aivan kaikille Helsingissä kävijöille. Menemme taatusti itsekin uudelleen käymään tuolla, koska vaikka aikaa kului useita tunteja, silti emme taatusti huomanneet vielä kaikkea. Eniten yllätyin siitä, että tämä kohde meni koko perheen mielestä Heurekan ohi mielenkiintoisuudessaan. Joka tapauksessa tänne palataan uudestaan ja varmasti Heurekaankin vielä joskus :)


Mielestäni tämä oli ihan suunnattoman ällöttävä, samoin tuo vieressä olevi suurempi käärmeen luurenko.


Kuvauspaikka siis Suomen Luonnontieteellinen Keskusmuseo, Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti