lauantai 12. kesäkuuta 2021

Kuntavaalit osa 3: Vetovoimainen Rauma

 Rauma tarvitsee lisää brändäystä! 

Meillä on aivan ihania kohteita markkinoitavaksi ympäri Suomea ja vaikka kansainvälisestikin. Raumalla on tehty hyvää työtä nuoremman imagon tavoittelussa ja tätä työtä täytyy jatkaa edelleen. Nyt tarvitaan vain lisää näkyvyyttä.

Sama ongelma on ympäri Suomen lähes jokaisella pienellä paikkakunnalla. Somero tavoitteli näkyvyyttä hankkimalla kalliin ja todella epäonnistuneen televisioprojektin. Tämä kokonaisuus oli nähtävillä AlfaTV:llä mutta tulosta en lähtisi kehumaan. Huomattavan paljon onnistuneemmaksi kampanjaksi nostan esimerkkinä Sodankylän Vaihtovuosi Sodankylässä -projektin. Tällä saatiin paljon näkyvyyttä ja Sodankylästä tuli kiinnostava paitsi matkailumielessä myös asuinpaikkana.

Itse lähtisin markkinoimaan Raumaa kotimaassa nimenomaan sosiaalisen median kautta. Sosiaalinen media tavoittaa aina vain enemmän ihmisiä ja sen kautta on mahdollista saada viestiä vietyä monelle erilaiselle ryhmälle. Yksi idea minulla onkin jo tälle saralle, mutta se jääköön vielä sanomatta ääneen.

Rauma voisi hyödyntää entistä enemmän merellistä sijaintiaan ja saada matkailusaaret vanhaan loistoonsa. Matkailusaarten vetovoimaa lisäävät saarilla olevat palvelut sekä tavoitettavuus. Tällä hetkellä veneettömän perheen matka Kylmäpihlajaan on tolkuttoman kallista. Olisiko tähän apuna kaupungin tuki venebussimaksuihin? Kaupungilta löytyy soutuveneitä kuntalaisten käyttöön ja tämä on todella hieno palvelu. Näitä saisi olla muutama lisääkin ja ehkä sitten voisi myös mainostaa enemmän tätäkin palvelua. 

Vanhan Rauman ja Sammallahdenmäen lisäksi meiltä löytyy lukuisia luontopolkuja niin mantereelta kuin saaristostakin. Mielikuva Raumasta tuntuu usein olevan sellainen, että täällä on paljon katsottavaa mutta onko mitään tekemistä. Tähän pitäisi iskeä ja tuoda luontoteemaa muutenkin enemmän esiin. Meri ja lähellä oleva luonto ovat Rauman vahvuuksia. Merellisyys olisi hyvä saada näkymään myös Rauman keskustassa. Paljon puhutut ravintolalaivat olisivat yksi apu asiaan. 

Keskustan läheisyydestä löytyy ihania reittejä, joissa pääsee nauttimaan luonnosta. Tämä kuva on Äyhönjärven lenkkipolun läheltä.


Turistien lisäksi Raumalle mahtuisi lisää asukkaita ja yrityksiä. Yritysten osalta tätä työtä on tehty hyvin ansiokkaasti viime vuodet ja saman linjan soisin jatkuvan. Yritysten mukana tulee usein myös asukkaita ja tämä on erittäin suotuisa kehitys. Työikäisten asukkaiden lisäksi myös opiskelijat piristävät kaupungin eloisuuttaa ja Raumaa onkin hyvä mainostaa opiskelupaikkakuntanakin. 

Nyt liika satakuntalaisuus nurkkaan ja kaikki joukolla kehumaan aivan ihanaa kotikaupunkiamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti