tiistai 1. elokuuta 2017

Girls trip to Tallinn

Olen 31 vuotias, enkä ole koskaan matkustanut kotimaan ulkopuolelle kaveriporukassa. Nyt tuli sekin tehtyä. Tai ei nyt välttämättä voi vielä puhua porukasta mutta ensimmäinen kaverin kanssa tehty reissu on nyt takana. Toiset alkavat perustamaan perhettä tässä iässä ja minä alan viettää sitä kuuluisaa omaa aikaa. En valita, en sitten yhtään. Päinvastoin nautin joka hetkestä aina enemmän ja enemmän.

Mutta palataan aiheeseen eli tyttöjen matkaan. Idea matkasta sai alkunsa jo kesän alussa. Matkakohteeksi ajateltiin Tallinnaa ja ystäväni hankki passinkin tätä silmällä pitäen. Kohtalo puuttui kuitenkin peliin ja muutti suunnitelmia. Ennen reissua meidän oli tarkoitus viettää rento viikonloppu Helsingissä ja käydä rannalla nauttimassa skumpat ja ihastelemassa pääkaupunkiseudun komistuksia. Helsinkiin lähdettiin ja perillä oltiin perjantai-iltana. Ystäväni vietti kuitenkin viikonlopun vessassa ja minä vietin aikani itsekseni kuljeksien. Tästä tulee ehkä jotain postausta myöhemmin. Suunniteltu rento ajanvietto meni siis mönkään ja koska reissua ei vielä ollut varattu, niin päätimme mennä sittenkin uudelleen pääkaupunkiseudulle totetuttamaan tätä rantalomailua. Majoittuminen meni kuitenkin hivenen mahdottomaksi ja päädyinkin varaamaan meille sen ensimmäisen suunnitelman mukaisen matkan Tallinnaan. Turhaa miettimisaikaa ei jäänyt, sillä varasin matkan sunnuntaina ja lähtö oli maanantaina. Mitä sitä turhia miettimään kun yhteinen vapaa-aika oli siinä ja nyt ja jonnekin oli mukava lähteä.

Päädyimme siis Tallinnaan. Mitään suunnitelmia ei ollut ja loma-ajankohtakin maanantaista keskiviikkoon, niin emme juuri edes odottaneet mitään. Mikäs sen mukavampaa. Kolme päivää aikaa olla, nauttia säästä ja seurasta, syödä hyvin ja rauhassa, juoda kesäjuomia kun siltä tuntuu ja nukkua niin paljon kuin huvittaa. Kerrassaan loistava konsepti, näitä lisää minulle!

Hotelli oli kertakaikkinen arvoitus, mutta sekin osoittautui mielenkiintoiseksi. Ikivanha kivirakennus, jossa seinät ja rappuset olivat sopivasti kallellaan kaikkiin mahdollisiin suuntiin. Vanhahkon hajun ja ilmastoinnin sekä ikkunan puuttumisen korvasi ikioma ulko-ovi ja sisäpiha. Sijaintikin oli aivan loistava, likimain keskellä Vanhaa Kaupunkia. Kävellen pääsi kaikkialle ja itselleni riitti ihailtavaa vanhoissa rakennuksissa yllin kyllin.

Jotta reissu olisi kaikinpuolin tavanomainen tallinnanmatka, niin tottakai rahtasin kotiin myös tuliaisia. Kerran ennenkin olen itse rahdannut tuliaisjuomia Tallinnasta jalkamatkustajana ja silloin päätin, että toista kertaa ei tule. Ilmeisesti aika tosiaan kultaa muistot ja pahimmat mustelmat ja tuskat käsivoimissa olivat jo ehtineet unohtua. sillä sain todeta Suomen päässä satamassa dejavu -ilmiön iskeneen. Ei siis taaskaan hetkeen ole tulossa tuliaisjuomia Tallinasta minun toimestani.

Silloin tällöin nämä ns. kuluneet matkakohteet ja kaikille tutut ja tylsät paikat ovat oikein toimiva ratkaisu. Tallinna antoi juuri sitä mitä toivoinkin: rentoutumista, unta, mukavaa yhdessäoloa, mahtavia rakennuksia ja bonuksena vielä loistavan kesäsään. Seuraavaa reissua odotellessa ;)

Loistavan palvelun ravintola aivan Vanhan kaupungin keskustassa

Hotellin mukavasti vinot portaat

Hotellin seinistäkään ei suoraa kohtaa löytynyt ja sehän on vain hauskaa.

Mitä erilaisempia rakennuksia, sitä kauemmin niitä haluaisin katsella. Tämäkin oli aivan ihana!

Huumaava tuoksu

Tämä kuja <3

Mitkä kukkalaatikot, siis en kestä :D



Seurata voi myös: 
Instagramissa   @riikkaliedes 
Snapchatissä     liedes.riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti