keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Puoluekokous 2016

Olin ensimmäistä kertaa puoluekokouksessa kesäkuun alkupuolella. Kokous pidettiin Seinäjoella, joten matka ei ollut kovin pitkä. Paikalla oli noin 3500 ihmistä ja tunnelma melko mieletön. Oheistoimintaa oli niin paljon, että varsinaisten puheiden kuuntelu jäi vähemmälle. Olin miettinyt omaakin puhettani etukäteen ja melkein sanasta sanaan valmiiksi suunnitellut sellaisen, mutta en sitten kuitenkaan saanut aikaiseksi jättää puheenvuoropyyntöä. Paikalla oli myös jonkin verran lobbareita ja vaikka näitä hieman kritisoitiin ainakin mediassa, en pitänyt itse tätä puolta huonona.

Keskustanuoret tempaisivat uusiutuvien energiamuotojen puolesta ja tämä kokemus jäi kyllä mieleeni yhtenä viikonlopun parhaimmista. Tempaus oli yllätys yleisölle ja se järjestettiin heti lauantaina avauspuheenvuorojen välissä. Keskustanuorten puheenjohtajan Hilkka Kempin puheen lopuksi kaikki nuoret kävelivät parijonossa koko katsomon läpi lavan eteen. Edessä oli esilaulajat ja kaikki muut tietysti lauloivat mukana. Lauluksi oli valittu Nocturne. Itse epäilin etukäteen laulun tehoa, koska se oli hidas, laahaava ja melko tuntematon itselleni ainakin. Lauluvalinta osoittautui kuitenkin juuri oikeaksi, sillä yleisö tunsi sen ja lauloi seisten mukana. Vaikuttaa ehkä hieman pliisulta näin selitettynä, mutta kokemus oli hyvin voimakas ja siitä jäi hyvät fiilikset itselleni.

Tärkein juttu koko kokousviikonloppuna oli omasta mielestäni henkilövalinnat puolueen johtoon. Haettavana oli kolme varapuheenjohtajan paikkaa ja yksi puoluesihteerin paikka. Nuorilta oli kaksi ehdokasta varapuheenjohtajiksi ja yksi puoluesihteeriksi. Voitonriemu oli käsinkosketeltavaa kun ensin valituksi tulivat molemmat nuoret varapuheenjohtajiksi ja sitten vielä puoluesihteeriksi nuori ehdokas. Olimme varanneet Rossosta pöydän kello kuudeksi, koska kokouksen aikataulun mukaan kokous keskeytetään silloin ja äänestykset ovat jo ohi. Ihan näin ei kuitenkaan käynyt vaan kokous venyi ja lopulta olimme syömässä vasta kello kahdeksalta. Puoluesihteerin valinta meni toiselle äänestyskierrokselle ja pakkohan se oli vielä käydä äänestämässä uudelleen omaa ehdokasta.

Kaikenkaikkiaan erittäin mielenkiintoinen viikonloppu ja takuulla lähden uudelleen jos se vain on mahdollista. Sotkamossa on seuraava puoluekokous vuonna 2018. Sinne siis!

Seinäjoesta on vielä pakko todeta, että olipahan ruma kaupunki. En ole viime vuosina juuri ollut Pohjanmaalla, mutta on se vaan ihan oma maansa tosiaan. Seinäjoenkin rumuus jäi pohjanmaalaisen asenteen alle piiloon. Mikä ihme se laskettelukeskuskin on siellä keskellä tasankoa?! Siis että kun ei ole mäkeä, niin rakennetaan sellainen. Ei voi kuin ihmetellä ja ihailla tuota asennetta. Hyvillä mielin odotan asuntomessuja, jos vaikka pääsisi piakkoin uudelleen Seinäjoelle.

Kokouspaikan ovelle voi jättää puukkonsa säilytykseen.

Jotain kaunista löytyi jopa Seinäjoen keskustasta, sunnuntain aamupala oli vertaansa vailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti