maanantai 30. toukokuuta 2016

Vanhaa Raumaa ja kesähäitä

Pääsin viime perjantaina esittelemään Vanhaa Raumaa elämäni ensimmäisen kerran täysin ulkopaikkakuntalaiselle. En todellakaan ole mikään opas, mutta Vanhassa Raumassa ilmeisesti riittää katseltavaa vaikka opas ei osaisikaan kaikkea historiasta kertoa. Keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi oli vieraanamme ja kävimme siis ennen kokousta kiertelemässä keskustan pikkukatuja. Täytyy myöntää, että vieraan mukana kiertäminen avasi omiakin silmiäni. Jotenkin tämä osa kaupunkia on itselleni niin tuttu ja normaali, että ei sitä oikein ole osannut ajatella eksoottisena kohteena. Kaikin puolin mielenkiintoinen kierros ja mielelläni lähden kyllä uudelleenkin kiertämään kaupunkia jos joku ulkopaikkakuntalainen vieraakseni saapuu.

Lauantaina juhlittiin sitten serkkuni häitä. Vaikka häät alkoivat vasta iltapäivän lopuilla, niin normaali paniikki ja kiire iski silti ennen kuin kirkkoon päästiin. Kynsien lakkaamista autossa en voi suositella..

Onneksi sää oli lauantaina loistava ja juhlat sujuivat muutenkin mukavasti. Suureksi yllätykseksi itselleni päädyimme miehen ja siskon kanssa baariin jatkoille. Ravintola Kalliossa esiintyi LordEst ja pääsin siis pitkästä aikaa keikalle (ihan mahtavaa!). Harmittavaa kyllä kun paikalla ei juuri muita ollut. Tanssilattialla lavan edessä ei ollut missään vaiheessa tungosta ja muutenkin ihmisiä oli todella vähän paikalla. Ei siis ketuta oman itseni takia vaan esiintyjän ja ravintolan puolesta. Itse viihdyin hyvin, kunnes varpaat olivat muusina ja oli pakko lähteä pois heti keikan loputtua. Pitkästä aikaa siis viikonloppu ihan kotikulmilla ja mukavaa oli näinkin.

Kuvassa oikealla oleva keltainen talo on merimiehen kotitalo Kirsti. Toimii nykyisin museona.

Rauman joki


Kuvaajaa saa syyttää vinosta kuvakulmasta. Kuvaajana toimi Jonna.

Raumalta löytyy useita pieniä siltoja, joilla kaikilla on nimi.

Jemina juhlatunnelmissa

Jonnan mekko sai paljon kehuja illan aikana. Kiitos vain kummitädille :)


Yleisön niukkuudesta huolimatta hyvä keikka ja hyvä esiintyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti