keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Skansen helmikuussa

Käytiin tosiaan hiihtolomalla myös Skansenissa. Oli kyllä näkemisen ja hintansa arvoinen paikka näin talvisaikaankin. Kerrankin sai tutkia kaikkea rauhassa, kun ei ollut ruuhkaa eikä jonoja minnekään. Eläinten ruokintaakin pääsi hyvin näkemään kun ei ollut ihmismuuria edessä. Silti minulle jäi sellainen fiilis, että tänne on pakko tulla kesä- tai jouluaikaankin käymään. Mieluiten molempina. Ensikertalaiselle tällainen rauhallinen ajankohta oli oikein hyvä, mutta haluaisin kyllä nähdä paikan vilkkaampanakin.

Minua kiinnosti paikassa rakennukset ja lapsia eläimet. Jotenkin päädyimme katselemaan enemmän eläimiä kuin rakennuksia, mutta olihan niitä eläimiäkin hauska katsoa. Karhut olivat talvilevolla, mutta muuten kaikki eläimet olivat hyvinkin touhukkaita. Ilvesperheen touhuja katsottiin pitkä tovi, kolmen pennun puuhat kiinnostivat lapsia ja he olisivat niitä vieläkin pidempään jaksaneet seurata. Suloisiahan ne olivat ja muutaman kuvankin yritin ottaa, mutta eihän niistä mitään tullut. On kyllä muutenkin nyt ihan ekstrahuonoja kuvia, joista syytän kameraa.

Susia tytöt oikein juoksivat katsomaan, mutta aitaus olikin tyhjä. Paikalla oli kyltti, jossa kerrottiin susien palaavan maaliskuun alussa. Susista on puhuttu viime aikoina niin paljon, että niitä olisi kuulemma ollut kiva nähdä ihan livenä. Toisella kertaa sitten tai toisessa paikassa.

Skansenista jäis siis todella hyvä fiilis ja uudestaanhan sinne on päästävä. Ei nyt välttämättä lähiaikoina, mutta pidetään tämä mielessä ja poiketaan joskus uudelleen. Paikka sopii hyvin lapsiperheille, mutta myös kaikille muille.  

Lapin Noidan eli Ellin hieman hulppeampi kesäasumus, Jeminan mielestä siis. Palaan tähän Elliin kun taas pääsemme käymään Ellin saamenmaassa kesällä. Jospa tänä kesänä ei sataisi vettä koko vierailun ajan, niin saisin kuviakin paikasta.

Porotkin olivat siirtyneet etelämmäksi.



Ruokinta meneillään.
Ruokinta-aika kiinnosti myös lintuja.

Pupujen katselu oli mielenkiintoista kun sen voi tehdä luolasta käsin.

Kettu oli löytänyt hauskan nukkumispaikan.

Rakennukset on mielenkiintoisia, jaksaisin kiertää katsomassa niitä vaikka loputtomiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti