tiistai 13. elokuuta 2019

Sukkia, sukkia

Meillä alkoi työpaikalla keväällä sukkaprojekti, jossa vapaaehtoiset saivat ilmoittautua sukkien neulojiksi. Työnantaja hankki langat ja toimitti ne innokkaille ja valmiit sukat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Lahjoituskohteeksi valikoitui Hope ry joka sitten jakaa sukat tarvitseville.

Tein sukkia loppukeväällä ja kesän ajan aina kun muilta projekteilta ehdin. Muutaman parin sain valmiiksi ja nyt pitäisi vielä viedä ne työpaikalle. Äiti auttoi ja neuloi myös muutaman parin, yhteensä saatiin ihan kelpo kassillinen lahjoitettavaksi.

Sain työnantajalta myös sukkapuikot ja pääsin testaamaan ensimmäistä kertaa Prymin ergonomisia puikkoja. Hiukan oli totuttelemista alkuun, mutta äkkiä niihin tottui ja varmasti tulen käyttämään myös jatkossa. Tuntui, että kirjoneuletta tehdessä ei tullut ihan niin jäätävän kireää peltiä kuin normaaleilla puikoilla.


Lankoja odotellessa tein muutaman parin omista jämälangoista. 



Hieman haastetta antamaan julistettiin myös leikkimielinen kilpailu työnantajan väreissä tehdyistä sukista. Tällainen pari tuli siihen "kilpailuun" tehtyä, ei oikein innostanut tämä värivalikoima itseä.


Sain kaksi kerää oikein todellisia värioksennuslankoja. Kummastakin kerästä tein yhden parin, punainen pari vasemmalla ja pitsikuvioiset siniset oikealla. Lisäksi sain langat riittämään yhdistettyinä vielä kahteen pienempään pariin. Ylhäällä keskellä on neulottu aina yksi kerros kerrallaan yhdestä kerästä. Vauvansukissa taas on sinistä oksennusta varsi ja kantapää ja marjapuuro-oksennusta jalkaterä. Eipä jäänyt jämiä pyörimään omaan lankakoriin.


Kaikki itse neulomani sukat. Langat Socki finea ja Nallea. Olin muuten todella fiksu ja jätin kaikki päättelyt ja höyrytykset yhdelle kertaa. Ehkä seuraavaksi älyän ainakin päätellä sitä mukaa kuin sukkia valmistuu.


 Vielä kuva kaikista lahjoitukseen lähtevistä sukista, nyt vain toimittamaan ne eteenpäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti