torstai 10. maaliskuuta 2016

Siilileivoksia

Kuopus on ollut loppusyksystä asti maidottomalla ruokavaliolla ja se on sujunut todella hyvin. Sen takia on kuitenkin vähentynyt valikoima esim. kahviloissa, joissa käymme jonkin verran. Jeminan lempileivonnaiset sisältävät maitoa ja ne on nyt sitten pitänyt jättää syömättä. Päätettiin kuitenkin tehdä nimipäiväjuhlille niitä maidottomina. Eihän nämä nyt samalta maistu kuin kahvilassa, mutta ihan ekstrahyviltä nyt kun ei ollut vähään aikaan saanut ainuttakaan maistaa.

Kyseessä on siis Kontion Konditorian siili-leivokset. Konditorian siileistä löytyy maitoproteiinia, mutta ohjekirjan siileistä ei. En siis joutunut edes muokkaamaan ohjetta mitenkään vaan nämä olivat jo valmiiksi maidottomia. Olen näitä ennenkin tehnyt, mutta en kovin usein. Jotenkin se valmiin kakkupohjan murustaminen tuntuu aina yhtä pahalta. Ja miten juuri murustettavaksi leivotut kakkupohjat ovatkin niitä ainoita, jotka onnistuvat täydellisesti.

Se näissä leivoksissa on hyvää, että näitä on helppo tehdä lasten kanssa. Jemina oli itse mukana ja niin kakkupohja meni nopeasti muruiksi ja taikinasta muovautui näppärästi joukko siilejä. Koristelukin hoidettiin yhteistyöllä, minä levitin suklaasulan ja Jemina laittoi piikit paikoilleen.

Tuo määrä jotenkin yllättää aina. Kuuden munan kakkupohjasta tuli 18 pienen pientä siiliä. Oletan aina, että kyllä nyt yhdestä kokonaisesta kakusta tulee monta leivonnaista. Niin makeita nämä ovat, että ollaan tarkoituksella tehty pieniä. Silti jotenkin aina ajattelen, että niitä voisi olla enemmän. Eipähän ole tarvinnut roskiin heittää ainuttakaan siilinpoikasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti