maanantai 29. helmikuuta 2016

Talviloma on ohi

Paluu arkeen on koittanut. Intensiivisen alkuvuoden jälkeen viikon talviloma ei juuri ehtinyt rentouttaa. Varsinkaan, kun töihin palatessa oli kasa tehtäviä odottamassa ja koulussakin tarvisi tällä viikolla näyttäytyä. Olin siis viime viikon talvilomalla enkä viikon aikana tehnyt juurikaan mitään "pakollista". Yhdessä kokouksessa kävin, parissa hyväntekeväisyystempauksessa, lasten kuskauksia hoidin ja yksi talkootehtäväkin mahtui vielä viikkoon. Melko vähällä siis pääsin. Silti on aivan vetämätön olo tällä hetkellä. Johtunee kyllä osittain alkavasta flunssasta kun kurkku on kipeä ja päätä on särkenyt enempi ja vähempi koko päivän, niin olo ei voi olla loistava.

Koko alkuvuosi on ollut töissä yhtä lentoa. Ainakin tämän viikon ajan hyökytys jatkuu vielä, mutta todellakin toivon, että sitten hiukan edes helpottaa. Oikein harmittaa, kun ei ole pystynyt paneutumaan kunnolla itselle tärkeisiin asioihin. Koulu, luottamustoimet ja kenuilu ovat kärsineet liikunnasta puhumattakaan tämän kiireen keskellä. Onneksi tulee kevät ja tunnit lisääntyvät vuorokaudessa (henkisesti ainakin).

To do -lista on pidentynyt talven aikana ainakin metrin. Olen lykännyt listalla aiemmin olleita asioita sujuvasti eteenpäin ja keksinyt jatkoksi joukon uusia. Olin suunnitellut siivoavani saunan eteisen ja siinä yhteydessä olevan komeron talviloman aikana, mutta kas kun ovat edelleen täynnä vanhoja roinia. Muutenkin pitäisi systemaattisesti vähentää tavaraa koko talosta, mutta ei nyt ole oikein innostanut kyseinen homma. Masentaa jo ajatuskin, kun suurin osa kamoista lähtee luultavasti kaatopaikalle enkä oikein sulata sitä. Käyttökelpoista tavaraa kun on sääli heittää roskiin, mutta ei siinä varmaan muu auta. Joulukortitkin olisi tarkoitus tehdä nyt keväällä, etten taas tee niitä vielä lomamatkalla kesällä kauhealla kiireellä..

Kuopuksen 10v synttärit saatiin sentään kunnialla hoidettua. Vaikka suunnittelemistani kennopaperikoristeista ei tullutkaan mitään kun en kerta kaikkiaan osannut avata kennopaperia. Oikein välkky olo oli kun yritin ohjeiden mukaan leikata ja aukoa kennopaperia, mutta mitään ei tapahtunut. Paperi vain repeili joka paikasta.. Juhlat meni silti hyvin ja ainakin sankari oli todella tyytyväinen, se lienee pääasia.

Arki alkoi tosiaan rytinällä, ei mitään pehmeää paluuta.. Tänään olen ollut töissä, käynyt kaupungintalolla palaverissa, takaisin töihin hetkeksi, kuskannut esikoista harrastukseen, taas töihin, Satakunnan KeNujen kokoukseen (onneksi tällä kertaa Raumalla) ja sieltä vihdoin kotiin. Kauppareissulle ja apteekkiin ei tarvinnutkaan lähteä, kun mies oli hoitanut ne. Salilla olisi voinut vielä käydä, mutta tämä alkava flunssa ei anna siihen mitään mahdollisuuksia. Ihan normi päivä siis, paitsi etten käynyt kaupassa, hakenut esikoista harkoista enkä tehnyt iltaruokaa yksin. Perhe <3

Prinsessakakku, appelsiinikakku, tiikerikakku, savulohipiirakka, kääretottu, piparit ja perinteiset synttäritarjottavat helmikuussa eli laskiaispullat. En selvinnyt kaikesta itse, mutta onneksi on äiti.


Äidin kakunkoristelut ovat omaa luokkaansa, oikein hävetti tuo minun muhkurainen prinsessakakku tämän vieressä.

Iloinen täyskymppi! Kaikki kynttilät puhallettu kerralla.

Onnistuin toteuttamaan sankarin koristelutoiveen eli pinkit, vaaleanpunaiset ja valkoiset ilmapallot ja pinkin ja punaisen serpentiinin. Punaiset pallot ovat neidin omasta jemmasta ja varsinaisen koristelunkin hän hoiti itse. (Huom. olen sentään saanut hankittua uudet verhot ja ne ovat jopa paikoillaan ja silitettynä!)

Väritoiveena oli punainen, vaaleanpunainen ja valkoinen. Tulppaanit sopivat hyvin teemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti