maanantai 4. tammikuuta 2016

Viikonloppu Vaasassa

Kävimme miehen kanssa Vaasassa minilomalla. Tarkoitus oli viettää aikaa kahdestaan (tai kolmestaan, koska sisko asuu Vaasassa) ilman lapsia, syödä hyvin ja ehkä nukkuakin hyvin. Nukkuminen jäi vähän lyhyeksi, mutta muuten reissu onnistui hyvin.

Majoituimme Sokos Hotel Royal Vaasassa junior sviittiin ja se oli kyllä aikamoinen luksus aiempiin majoituskokemuksiimme verrattuna. Sviitissä oli kaksi suurehkoa huonetta ja lisäksi oma sauna. Saunahan meillä on tietysti kotonakin, mutta on se vain luksusta kun reissussa ollessa pääsee myös saunomaan. Saunan takia yöunetkin jäivät lyhyiksi, kun piti tietysti yölläkin vielä saunoa ennen nukkumaanmenoa.

Hotelli koostuu kahdesta eri rakennuksesta ja meidän huoneemme oli ns. vanhalla puolella. Kaikkialta huomasi hyvin, että kyseessä tosiaan on vanha rakennus. Ei ollut pahemmin päivitetty käytäviä tai huoneita tai mitään muutakaan, mutta siistiä oli ja se on minusta tärkeämpää kuin viimeisen trendin mukaan oleva sisustus. Kaikin puolin hotelli oli sellainen, että varmasti mennään uudelleenkin joskus.

Syömässä kävimme Fransmannissa vaikka minulla oli melko epäilyttävä mielikuva tästä ketjusta etukäteen. En tiedä mistä moinen on tullut, en ole edes ikinä käynyt yhdessäkään Fransmannissa. Tämän ensimmäisen kokemuksen perusteella voin kyllä hyvillä mielin mennä uudestaankin ja jopa suositella muillekin. Ainakin tässä nimenomaisessa ravintolassa palvelu oli aivan huippua ja ruoka hyvää. Mitä sitä muuta voi ravintolalta toivoakaan.

Loppuilta kului hohtokeilauksessa Wasa Cinema Bowlingissa ja muutaman viinilasillisen äärellä Brasserie & Bar Fondiksessa. Ihan mahtava ilta siis, ei kiirettä mihinkään ja sai viettää aikaa hyvässä seurassa. Täytyy ottaa uusiksi joskus, hieman turhan harvoin tullut käytyä miehen kanssa missään kahdestaan ilman mitään sen suurempaa ohjelmaa.

Sunnuntaina kiertelimme vielä Vaasan keskustassa. Harmittavan vähän oli kauppoja auki, joten oikein mitään ei löytynyt. Tytöille tietysti vähän jotain tuliaisia, mutta siihen se sitten jäikin. Voi olla kyllä ihan hyväkin, että välillä jäi shoppailut hieman vähemmälle.

Paluumatkalle sattui todella huono sää. Lunta satoi aivan älyttömästi ja tie oli todella liukas. Vaasa - Rauma välillä on hävettävän vähän kunnollisia pysähdyspaikkoja. Niistäkin vain osa oli auki sunnuntai-iltana. Huonon ajokelin takia olisi ollut kiva pysähtyä hieman useammin, mutta nyt oli tyydyttävä yhteen pidempään pysähdykseen huoltoasemalla ja useampaan pikapysähdykseen p-paikoilla. Sää ei kyllä oikein suosinut levähdysalueilla oleskelua.



Hotellin aulassa oli pientä luettavaa

Mun ehdottomat lempparit, cafe mocca ja croissant.

Havuinen olkipukki Vaasan torilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti