perjantai 8. tammikuuta 2016

Pipo pakkassäille

Kuopus pyysi uutta hiukan paksumpaa pipoa pakkassäiden alettua. Viime talvena virkkasin useamman MyBoshi -pipon ja nytkin toiveena oli nimenomaan tällainen pipo. Mallinkin kuopus oli päättänyt valmiiksi, viime vuoden lemppari uudessa värissä. Lankoja ei saanutkaan enää Prismasta, joten oli tyydyttävä viime vuoden jämiin ja värit olivat sitä mitä oli jäljellä. Sattumalta nuo jämävärit mätsää kuitenkin ihan hyvin tytön uuteen toppapukuun. Naruista piti tehdä riittävän pitkät, jotta neiti saa solmittua pipon leuan alle tarvittaessa.

Prismasta löytyi kuitenkin jotain hyödyllistä, sillä MyBoshi -kirja oli alemyynnissä. Viime vuonna kopioin kaverin kirjasta muutaman ohjeen ja nyt huomasin, että jotain oleellista oli jäänyt silloin kopioimatta. Kirjan alussa on pitkät pätkät perusohjeita, joista silloin ajattelin, että en tarvitse niitä kun osaanhan minä nyt virkata. No enpäs näemmä osannutkaan. Nyt luin perusohjeetkin ja piposta tuli ihan erilainen kuin yhdestäkään viime talvena tekemästäni.

Pipoihin kuuluvia kangasmerkkejä ei taida saada enää mistään. Kirjan mukana tuli kolme ja taitaa jokunen löytyä vielä viime vuodesta jääneenä, mutta muuten on pärjättävä ilman. Tähän pipoon en nyt ehtinyt laittaa merkkiä, kun meni heti käyttöön. Lisää lankoja on sen sijaan jo tilattu, joten pipotehdas pääsee taas käyntiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti