keskiviikko 26. elokuuta 2015

Turistina Helsingissä

 Olin juhannusviikolla muutaman päivän Helsingissä tyttöjen + tätini & hänen lapsensa kanssa. Matka alkoi maanantai-iltana kun ajoimme Tampereelle yöksi tätini luokse. Tiistaiaamuna aikaisin menimme taksilla rautatieasemalle. Pelkkä taksimatka oli kolmevuotiaalle jo ihmetyksen paikka. Voi sitä kyselyä ja jännitystä, jota ilma oli täynnä. Junamatka Helsinkiin sujui hyvin, mitä nyt aika meinasi käydä hieman pitkäksi mutta siitäkin selvittiin.

Aikainen lähtö palkittiin ja ehdimme hyvin vielä saman päivän aikana Korkeasaareen. Lauttamatka on vuodesta toiseen mukava kokemus. Varsinkin, kun useimmiten matkalla näkyy suuria Tukholman ja Tallinnan risteilyaluksia, joita on mielenkiintoista katsoa hieman eri näkökulmasta kuin yleensä.

Olemme aiemminkin olleet Korkeasaaressa jos ei nyt kylmänä niin ainakin koleana päivänä ja taas kerran sateen uhka kannatti ottaa. Leijonanaaraat leikkivät keskenään ja uros kierteli pitkin aitausta ja karjui välillä komeasti. Yhden kerran olemme aiemmin osuneet eläintarhaan kuumana kesäpäivänä ja silloin siellä ei juuri katseltavaa ole kun eläimet lepäävät varjoissa.

Seuraavana päivänä ohjelmassa oli Jeminan kauan ja hartaasti odottama Linnanmäki. Edellisestä Linnanmäkivierailusta oli vierähtänyt jo kaksi vuotta, joten pitihän siellä päästä käymään. Itselleni mielenkiintoiseksi matkan teki se, että sinne oli tarkoitus matkustaa julkisilla kulkuneuvoilla. En ole juurikaan käyttänyt kaupunkiliikennettä yläasteaikojen jälkeen, joten pieni jännitysmomentti on aina ilmassa. Tällä kertaa selvisimme hyvin, kiitos HSL:n reittioppaan. Löysimme siis menomatkalle juuri oikean ratikan ja takaisinkin pääsimme sujuvasti metrolla.

Linnanmäkipäivä sujui varsin mukavasti. Sää oli mukavan aurinkoinen, joskaan ei kyllä kovin lämmin. Jemina pääsi käymään monessa laitteessa, mutta hurjimmat jätettiin minun toiveestani vielä odottamaan. Olen kyllä jälkikäteen saanut kuulla pientä valitusta siitä, että Kingi jäi kokematta. Onpahan jotain mitä odottaa ensi vuodelta (tai sitä seuraavalta).

Viimeinen Hesa-päivä varattiin shoppailuun. Se jäi tällä kertaa hyvin lyhyeksi, mutta koska seuraava Helsinginreissu oli jo tiedossa, ei tämä juuri haitannut. Jemina etsi joka paikasta Ever After High -barbeja, mutta ei löytynyt kuin yksi jota hänellä ei vielä ollut. Pitäisi kuulemma mennä Viroon taas, siellä niitä on vaikka kuinka paljon..

    




Tämä pesä löytyi Linnanmäeltä, muut kuvat Korkeasaaresta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti