perjantai 24. huhtikuuta 2020

Islantilaisneule vauvalle

Innostuin hieman islantilaisista neulemalleista syksyllä ja tilasin kirjan itselleni. Ensimmäiseksi puikoille pääsi joululahjaksi mennyt paita esikoiselle. Tämä paita on kuvaamatta, mutta saattaa vielä joskus päätyä blogiinkin.


Vauvalle neuloin nyt keväällä paidan, mutta mitoitin sen niin, että se olisi sopiva loppukesästä/alkusyksystä. Lanka on Adlibriksen lettlopia eli 100% villaa ja hyvin karkeaa. Toisaalta tämä toiminee hyvin juurikin loppukesän viileydessä takin tilalla. Päällyspaidaksi tämä onkin tarkoitettu eikä käytettäväksi paljasta ihoa vasten.


Minusta värien valitseminen on aina vaikeaa lankoja valitessa. Varsinkin kun tilaa netistä eikä voi olla satavarma, että värit täsmäisivät kuviin. Aina vähän jännittää, että mitä tuli tilattua ja sopivatko ne sittenkään yhteen. Tällä kertaa onnistuin mielestäni melko hyvin. Tosin pari väriä olin ajatellut tilausvaiheessa eripäin, mutta muutin suunnitelmaa kun aloin neuloa.




Molempien paitojen jämälangoista syntyi vielä itselleni lapaset odottamaan syksyä. Tuli niin paksut ja tiiviit, että pitävät varmasti hyvin myös tuulta. Langat tuli käytettyä hyvin tarkasti eikä jämälankoja enää lapasten jälkeen juuri jäänyt.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti