lauantai 17. marraskuuta 2018

Kauan odotettu remontti vihdoinkin valmiina

Olen muuttanut nykyiseen kotiini yli 9 vuotta sitten. Muuttohetkestä lähtien olen haaveillut saunan remontoimisesta. Kuten kaikki varmasti ymmärtävät, kyseessä ei ole mikään pieni, helppo tai edullinen remonttikohde. Koska kyseessä oli vanha ja hieman yllätyksiä tarjoillut talo, remontti päätettiin tehdä kunnolla ja perusteellisesti. Käytännössä siis kaikki eteisen ja pannuhuoneen väliltä purettiin pois; väliseinät kaadettiin kokonaan ja lattia ja katto avattiin totaalisesti.




Pääsiäisenä lähti suihku pois käytöstä ja koska kodissamme on vain tämä yksi suihku, saimme muutaman viikon (tai kuukauden) käydä peseytymässä milloin missäkin. Lähinnä vanhempieni luona, mutta aina välillä jossain muuallakin. Pyykinpesukone saatiin sentään asennettua väliaikaisesti vessaan ja oikeastaan siihen pöntöllä vinossa istumiseen ehti jo tottuakin remontin aikana. Vessamme kun ei ole mikään tilaihme ja pönttö ja pesukone olivat vastakkain niin, että polvet eivät mahtuneet väliin. Mutta huomattavasti parempi tilanne kuin ettei konetta olisi lainkaan ollut käytettävissä.




Odotuksistani huolimatta kosteutta ei juurikaan löytynyt pinnan alta. Tästä selvittiin siis huokauksella, mutta tottakai tällaisen remontin yhteydessä jotain paljastuu vanhasta talosta. Käyttövesiputket oli tarkoitus uusia samalla vaivalla ja näin tehtiinkin. Putkien vaihdon myötä kävi kuitenkin ilmi, että myös lämmitysvesiputket ovat tulleet tiensä päähän. Siinä sitä sitten meni hieman aikaa kun nekin vaihdettiin uusiin.










Juhannuksena pääsimme jo kotona suihkuun ja kauan odottamani kylpyammekin saatiin käyttöön. Saunan lauteita odoteltiin vielä hetki, mutta kyllä nekin loppukesästä olivat paikoillaan. Nyt on syksyn ajan saunottu ja kylvetty urakalla. Samalla olen tehnyt pientä surutyötä pääni sisällä, sillä talo pitäisi laittaa myyntiin. Juuri nyt, kun kauan odottamani remontti on viimein valmis. Mutta niin se elämä menee ja tarjoilee yllätyksiä, haasteita ja onnen hetkiä. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti