lauantai 23. kesäkuuta 2018

London calling!

Kävin viime syksynä syyslomareissulla tyttöjen ja yhden kaverini kanssa pikaisesti Lontoossa. Kaupunki oli meille kaikille uusi, mutta tietysti kaikenlaisia odotuksia oli kovasti. Majoitus varattiin Airbnb:n kautta ja "Must see" -listaa suunniteltiin etukäteen. Matkaan lähtiessämme Suomessa oli satanut jo ensilumi ja talvirenkaat piti vaihtaa autoon ennen reissua. Lontoossa oli kuitenkin vielä lämmintä ja saimme jättää takit koko reissun ajaksi huoneistolle.

Emme olleet varanneet etukäteen mitään kuljetusta lentokentältä (Gatwick) keskustaan, koska arvelimme sen hoituvan helposti myös paikan päällä. Oikeassa olimme, saimme asiantuntevaa apua juna-aseman palvelutiskiltä ja oikeanlaiset liput saman tien. Lontoon metrokartta oli asia, jolla oli "peloteltu" etukäteen ja josta oli kuullut kaikenlaisia kauhutarinoita. Meidän pro suunnistustiimimme (josta kukaan ei osaa lukea karttaa tai omaa minkäänlaista suuntavaistoa) kesytti kuitenkin metrokartan 100 - 0. Emme eksyneet kertaakaan metrojen kanssa seikkaillessa ja käytimme niitä kuitenkin jatkuvasti. Kartasta oli todella helppo katsoa minne mikäkin reitti vei ja oikeat laiturit löytyivät mukavasti väriopasteiden avulla. Suosittelen kokeilemaan! Tosin ruuhka-aikoina ihmismääristä ahdistuvien on syytä pysyä maanpinnalla.

"Must see" -lista tuli melkein kokonaan ruksittua. Hivenen harmittamaan jäivät vain remontissa ollut Big Ben sekä mahdottomien jonojen takia väliin jäänyt Madame Tussaud's. Onpahan jotain mitä lähtee seuraavalla Lontoon reissulla katsomaan. Itselleni mielenkiintoisia bongattavia olivat Paddingtonin asema ja Harrodsin tavaratalo. Matkaseuralaiseni halusi tutustua paikallisiin pubeihin (syömisten muodossa, koska alaikäisiä oli mukana) ja niitäkin jokunen ehdittiin tutkia. Sattumalta reissu ajoittui juuri Halloweenin aikaan ja pubeissa oli mahtavia koristeita aiheeseen liittyen.

Kuten aina, kuvat ovat paras tapa kertoa matkasta.



























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti